26 Ağustos 2009 Çarşamba

MUCİZENİN ADI ...



Alt liglerde neler yaşanıyor,neler bitiyor, kamuoyunun pek bir bilgisi yok.Olması da,beklenemez zaten.Çünkü toplum önüne ne konursa onu okuyor, ondan haberdar oluyor. Onun için Belkide amatöre doğru paraşütsüz inen Türk futbolunun köklü klüplerinin içler acısı halinden haberdar olamıyor.Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta sonu Bank Asya 1.Lig'i, Start aldı.İlk hafta maçlarında Transfer yasaklı olan (Kartalspor,Kocaelispor ve Samsunspor) takımlar ya eksik kadro ile,Yada geçen sezon'dan kadrolarında bulunan futbolcularla ilk hafta mücadele ettiler.Bunun sebebi TFF'nin almış olduğu karar, Futbolcularına veya Federasyona geçmiş dönemden borcu olan klüpler Yeni sezonda transfer etmiş oldukları futbolculara lisans çıkartamıyorlar.Bu konuda TFF'nin özellikle Mahmut Özgener'in hiç tavizi yok. Yani ya parayı ödeyeceksiniz yada transfer yapmıyacaksınız.

Aslında alınan karar, Futbolcu haklarını koruma açısından güzel. Ama geçmiş yönetimlerin yapmış olduğu hatalar klüplerinin üzerine yüklediği borçların hepsinin bir anda,bu sene yeni yönetimlerden istenmesi gaddarca,Evet gaddarca çünkü bu klüpler Türk futboluna sayısız yıldız yetiştirdiler Yeri geldi Avrupa da ülkemizi temsil ettiler. Böyle köklü camiaların bir anda bu kadar külfetin altında bırakılması Bir maziyi hiçe saymaktır,Zaten gelinen noktada şehircilik bilinci bir çok ilde kayboldu,Pek çok şehir takımı bugün 3.ligde Amatöre düşmeme mücadelesi veriyor yada Tarihin tozlu sayfalarındaki yerini alıyor.

Türkiye de transfer sezonunun kapanmasına 5 gün var Önümüzdeki Pazartesi Saat 17:00'ye kadar Kartalspor 3,Kocaelispor 7.5, Samsunspor ise 2.5 milyon lira para yatırmassa Ocak ayındaki transfer dönemine kadar Eski futbolcularıyla mücadele edecekler.


Kartalspor'un Şu anda Lisanslı 13 tane futbolcusu var,2'si kaleci 11'i oyuncu,hemen belirtelim bu isimlerden sadece 3'ü 20 yaşın üstünde (Kaleci Oğuz,Kaptan Mesut ve Tolga Çavdar) geri kalan isimler isi 1990-1992 doğumlu gençler.

Kocaelispor'un ise 18 lisanslı futbolcusu var Bu isimlerden 6'sı 20 yaşın üstünde geri kalanı ise 1990-1992 doğumlu oyuncular.

Samsunspor'un ise 20 lisanslı futbolcusu var, Bu isimlerden sadece 4 oyuncu 1990 ve daha sonrasında doğmuş oyuncular...

Yukarıdaki tabloya baktığımız zaman en şanslı takım Samsunspor olarak gözüküyor,Transfer yapamasa bile geçen sezon iç sahada başarılı olan bir kadroyu korudular. Ve bunun meyvesinide ilk maçta zorda olsa 1 puan alarak aldılar.Fakat Kartalspor ve Kocaelispor için aynı şeyleri söylemek mümkün değil,Belki Kartalspor Altay maçında zorda olsa 1 puanı aldı ama,ilerisi için net konuşabilirmiyiz orası meçhul.Çünkü 13 kişilik bir ekiple 17 hafta boyunca sakat veya cezalı oyuncu olmayacak diye birşey yok,Kocaelispor'un da durumu pekde farklı sayılmaz. Aynı şeyler onlar içinde geçerli,Bir sanayi kenti olan Kocaelispor'un kurtulma şansı az da olsa var.''Ben Kocaeliliyim'' diyen herkes En azından Serdar'ı dinlediği zaman,Elini vicdanına götürmeli ama,Kartalspor'un işin ne yazık ki çok zor,Çoğu gelir kaynağına el konulan bir klüp,5 gün içinde 3 milyon lirayı nerden bulacak merak konusu ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder